Vilka produkter fungerar mot coronavirus?

Folk söker med ljus och lykta efter produkter mot coronavirus. Det finns enkla medel att ta till. Det är viktigt att tvätta händerna.

Så ska du tvätta händerna!

Det har länge pratats om vikten av proper handtvätt för att klara sig från att bli smittad av coronavirus. Dels ska du ha en bra antibakteriell tvål och dels måste du veta hur du ska använda den. Skölj inte bort tvålen för snabbt.

Använd både antibakteriell tvål och spray för bästa resultat. Du bör gnida in tvålen under minst 20 sekunders tid. Därefter är det bara att spola av händerna. Om du har en bra bakteriedödande tvål kommer du inte att behöva handsprit från apoteket mellan handtvättstillfällen.

Använd bara rena handdukar. Under en pandemi kan det vara klokt att använda engångsservetter för att torka händerna även hemma. Du bestämmer själv vad du ska använda.

Det nya coronavirus finns överallt

Du måste tvätta av alla ytor. Det spelar ingen roll om du är noggrann med handtvätten om du tar i smutsiga handtag efteråt. Det här blir särskilt aktuellt på jobbet där många ska samsas om rum, toaletter och mer.

Coronavirus kan överleva på ytor i flera dagars tid. Det betyder att det inte räcker med en natt utan folk i en byggnad för att den ska vara utan smitta. En antibakteriell spray för ytdesinfektion kan hjälpa. Smidigare blir det inte.

handsprit

På så sätt håller du ytorna rena. Den säkra sprayen kan användas där du har behov av den. Det är en bra produkter mot coronavirus.

Immunförsvaret och sunt förnuft

Ät gärna lite C-vitamin i förebyggande syfte. Preparatet finns även som pulver.
1 gram om dagen räcker långt. Alla är överens om att redan vid 0,2 gram gör det nytta. Vissa säger helt andra mått.

Kolloidalt silver säljs som kosttillskott i USA. desinfektinsprodukter Meningarna går isär om det fungerar, den som vill veta mer kan söka upp Dr. Annika Dahlkvist har en egen blogg där hon skriver om preparatet.
Du kan spraya kolloidalt silver på grönsaker och frukt. Alla virus dör då. Många gillar IONplus.

Anders Tegnell uppträder i TV och berättar ständigt hur bra allting är och ger goda råd och framstår som en superexpert. Till skolor och förskolor utfärdar man rekomendationer som är omöjliga att följa. Försök att hosta i armhålan.
Man vet nu att corona kan leva upp till 3 dygn. Det så Anders Tegnell för 10 år sedan. Använd sunt förnuft och ta med lite näsdukar eller servetter. Detta är bara ett exempel, var kritisk och bedöm om det är rimligt. https://www.expressen.se/nyheter/lakare-och-krisexperter-rasar-mot-folkhalsomyndigheten/

Hur väl fungerar handskar och ansiktsmasker mot coronaviruset?

Många rekommenderar handskar som produkter mot coronavirus. Du kan använda handskar överallt. Det är viktigt att de är täta mot virus. Kom inte åt en massa ytor med handskarna. Då kan du få coronavirus.

Maskerna måste vara av rätt kvalitet. Den enklare typen som de flesta har fått tag i har inte tillräckligt finmaskiga hål för att hålla coronavirus ute. Det betyder att du lika gärna kan vira en scarf runt ansiktet eller helt låta bli.

Var försiktig med hur du använder dina händer i dessa tider. Det räcker långt med vanliga handskar. Slarva inte med handhygienen, rena händer är viktigt.