Om du har bikarbonat hemma så är saken biff

Vissa saker måste man ju ha. Det gäller ju att ha det ordnat med det allra nödvändigaste. Faktum är att bikarbonatet även kan vara bra att ha i badrumsskåpet då det inte bara är hälsosamt för kroppen utan också bra för städning.

bikarbonat

Bikarbonat är en form av natriumsalt. Ej att förväxla med natriumkarbonat, tänk på detta om du handlar på allt-fraktfritt.se, där finns båda sorterna i livsmedelskvalitet.

Det är vitt salt som inte löses på en gång i vatten. Bikarbonatet har många användningsområden och nu ska vi ta reda på vilka.

Få bättre hälsa med bikarbonat

Du vet väl att bikarbonat är bra mot halsbränna? Din magsyra har ett lågt PH-värde. natriumbikarbonat Det måste vara så för att fungera på ett bra sätt. Det finns många huskurer på detta område.

Du behöver bara blanda bikarbonatet i vatten och dricka. Gör detta innan du äter och inte efter så att du inte stör matsmältningsprocessen som behöver syran. Du kan använda natriumvätekarbonat till väldigt mycket.

Det måste vara rent i huset för att man ska må bra

Bara det är rent i kök och badrum. Du tar bort bakterier enkelt med bikarbonat.

Du kan ta bort annan typ av smuts också. Det är mycket effektivt. Vi rekommenderar att du köper storpack.

Kan man säga att bikarbonat och bakpulver är samma sak?

Till stora delar är det samma. I bakpulvret hittar du natriumbikarbonat, stärkelse och syra. Det här är ett medel som är lite svagare än den renodlade varianten.

Om du behöver bikarbonatet till jäsning i bakning så ska du tänka på att det räcker med mindre än vad som hade varit fallet med bakpulvret. Du kan halvera bikarbonatet utan problem.

Bikarbonatet fungerar endast om det är en syrlig smet. Det här kan vara filmjölk eller juice från någon citrusfrukt. Men du kan också ta det säkra före det osäkra och använda bakpulver.