Med antibakteriell spray kan du desinficera mer än dina händer

Just nu är det extra viktigt med god en handhygien. När många är oroliga för att det är slut på handsprit på apoteket kan vi konstatera att den ändå inte hjälper mot coronavirus. En bra handtvål är allt du behöver. Det kan ändå vara värt att köpa hem antibakteriell spray.

Om du vill döda bakterier snabbt och enkelt så ska du köpa en bakteriedödande spray. Du måste ändå tvätta händerna. Investera gärna i en antiseptisk tvål.

Det går inte att helt bakteriesäkra ett hem. Plast och corona är ingen bra kombination. Om du har en smart antibakteriell spray hemma har du ett mycket bättre skydd mot smitta.

Så kan du använda dig av bakteriedödande spray för att skydda dig

Med en mångsidig bakteriedödande spray har du ett grundläggande skydd. Då dör alla virus. Många glömmer handtagen.

Ett dörrhandtag som inte är desinficerat är fullt av bakterier även om du är ren om händerna. Då måste du börja om igen. Du kanske även kommer åt olika kroppsöppningar.

Använd därför ytdesinfektion på dina dörrhandtag. Många som jobbar i offentliga miljöer använder handskar. Det är extra viktigt vid en coronasmitta.

Handtagen kan vara riktiga smittspridare

Det är inte säkert att en spray med handsprit kan döda alla virus. Handspriten dödar inte alla virus. Antibakteriell ytdesinfektion har en bevisat bättre effekt.

En antibakteriell spray är lätt att använda. Gnid inte in sprayen på händerna. Du kan spraya på de flesta ytor.

smitta

Se till att lagret av bakteriedödande spray aldrig tar slut. Spraya där du finner det lämpligt.

Överdriv inte

Personer i din närhet kan ha influensa. Även om du har bra produkter för desinficering så ska du inte överanvända dem. En antibakteriell handtvål och bakteriedödande spray kan användas flera gånger om dagen.
Oftast kan Smittstopp leverera även när andra varumärken har slut på produkter. Finns på nätet.