Hur vet jag om jag har smittats av coronavirus?

Det luriga med coronavirus är att du kan ha det utan att ens veta om att du är smittad. Idag vet vi mer om corona än vad vi gjorde i inledningsskedet. Vi kunde till exempel se att barn kunde smittas av coronavirus utan att ens bli sjuka och ändå föra smittan vidare till vuxna.

Vi kan även få smittan från djur. Det är enklare än du tror. Om du blir pussad av din hund kan du få smittan den vägen.

antibakteriell

Efter mötet kanske du också får en blöt puss av jycken och då kan smittan vara ett faktum. Nu är du en smittbärare. Corona är inte samma sak som influensa.

Inkubationstiden med influensa är välkänd sedan länge. coronavirus kan överleva i flera dagar. Även om du har en antibakteriell tvål så kan du smitta.

Vet du om du har smittats av coronavirus?

Det finns förstås symtom som vi nu känner till som symtom för Corona smitta. Man brukar säga att feber och hosta är vanliga symtom. Den som har ett eller flera av dessa symtom kan vara smittad. Stanna hemme tills du är frisk eller sök hjälp.

Ibland kan man tro att man har influensa istället. Vissa kan få muskel och ledvärk. Andra symtom kan vara andnöd. Vid andningsbesvär ska du söka hjälp. Det är viktigt att inte vänta för länge om du får svårt att andas.

Alla reagerar olika på cononavirus

Ingen coronavirus reaktion är den andra lik. Befolkningen i USA uppvisar delvis andra symtom. Så verkar det inte vara i Sverige.

Alla som smittas reagerar olika. Symtombilden skiljer sig från olika personer.

Ska du testa dig?

Kanske är det dags, särskilt om du har flera symtom samtidigt? Vet du att du har cononavirus så kan det vara bra att testa sig ändå. Slipp oro dig och du hjälper till att stoppa sjukdomen från att spridas ytterligare.

Men om du ändå är hemma och inte behöver gå ut kanske du inte behöver testa. Se till att inte umgås så mycket med andra när du är sjuk. Sedan är allt åter till det normala.

Om du är smittad så är vila och vätska det som behövs. Ditt immunförsvar jobbar mot viruset, men du kan skynda på processen genom att äta C-vitamin. Man kan äta några gram C-vitamin per dag.

I USA tar man kolloidalt silver 15 ml morgon och kväll i förebyggande syfte och 15 ml per timme om man smittats. aseptik I Sverige finns det att köpa men räknas inte som ett kosttillskott längre.

Man kan spraya kolloidalt silver på livsmedel. Viruset dör då. Prova gärna fabrikat som IONplus och Holistic.