Hur vet jag att handdesinfektion verkligen skyddar mig?

En pandemi drar genom Europa och sätter skräck i en hel värld. Att du vill hålla dina händer rena när du vet att det finns något som heter coronavirus är inte konstigt. Kan jag lite på handdesinfektion?

Det här är en fråga som många ställer sig just nu. Det är ju inte som vilken influensa som helst. Hela samhället kan krascha. Kommer det att räcka med handsprit virus bör dö av, eller behöver du något bättre?

desinfektionssprit

Handdesinfektion handsprit mot virus är inte det enda sättet

Du kan använda tvål hemma istället. Om vi lyssnar på experterna visar det sig att handsprit mot virus inte alls är säkert.

Handspriten dödar visserligen bakterier men inte alla bakterier. Det är till exempel känt att desinfektionssprit inte biter på alla typer av förkylningsvirus, influensavirus eller vinterkräksjukan.

desinfektionsmedel

Virussorter av den typen klarar sig ändå. Om man blir coronasmittad efter det så kan det vara farligt läge. Då kan du köpa produkter som Forte eller Smittstopp istället.

En antibakteriell tvål vinner över handsprit mot virus. Gnugga händerna noga med tvål och vatten så är du bättre skyddad.

Så desinficerar du händerna

Du måste förstå hur du ska använda dig av handtvätt. Handdesinfektion är ingenting utan bra rutiner. Du måste tvätta skölja händerna i 20 sekunder.

Du måste alltid tvätta händerna. Inled en rutin som du sedan håller dig till. Du vet inte vem som kan smitta.

Handtagen på dörrarna måste också göras rent

Låt oss säga att du är duktig med handtvätt och att du får ett gott virusskydd på detta sätt. handtvätt Då kan du ju inte ta i smutsiga handtag sedan. Det vinner du ingenting på.

Med en antibakteriell spray som är bakteriedödande kan du se till att handtag som du använder dagligen blir rena. Använd sprayen där du tycker att det passar.

Använd den bakteriedödande sprayen på alla ytor som du kommer i kontakt med. Det kan minska smittan. Man har sett att det nya viruset kan leva i flera dagar. Om du sprayar plasten med antibakteriell spray får du ordning på problemet.

Summering av hur du ska sköta din handdesinfektion på bästa möjliga vis

Du bör jobba med god handtvätt och använda en riktigt bra bakteriedödande tvål. Då behöver du inte använda dig av handsprit virus. En vattenbaserad handdesinfektion gör sedan arsenalen komplett.