Går det att skydda sig mot cononavirus så som man gör med andra bakterier och virus?

Tänk att ett namn som tidigare fick dig att tänka på en trevlig grillkväll med mexikansk öl nu får dig att darra av skräck. Coronaviruset har tyvärr orsakat många dödsfall även i Sverige.

Flera viktiga samhällsfunktioner slås ut av cononavirus. Coronaviruset kan smitta längre än en vanlig influensa. Du kan med andra ord smitta andra utan att veta att du har drabbats av viruset!

Cononavirus har följande symtom

Alla uppvisar inte samma symtombild. Värk och feber är bara en del av symtomen. Många som har cononavirus upplever hosta och andningsbesvär.

Var uppmärksam på symtomen. Corona smittar även utan symtom och det gör det i stort sett omöjligt att skydda sig enbart genom att hålla avstånd från andra som är sjuka.

Vi måste hjälpas åt

Stärk ditt immunförsvar genom att äta C-vitamin. Några gram om dagen räcker. Det går att kuren till 4 – 5 gram per dag om man blir smittad.

I USA används kolloidalt silver förebyggande, 15 ml morgon och kväll. Blir man smittad ökar dom till 15 ml per timme. Det går fortfarande att köpa Kolloidalt Silver i Sverige. Prova att spraya det på livsmedel. Det dödar coronaviruset på nolltid.

Anders Tegnell råder oss att hosta i armvecket. Därför måste vi vara uppmärksamma.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Då smittan sprids via luften så är det svårt att veta var det hamnar. Bara klass 3 masker är säkra att använda mot virus. Vid en pandemi är det inte ansiktsmasker som hjälper mot smittan.

Cononavirus har fått människor att köpa mängder av handsprit. Så pass många att det blev slut på handsprit på apoteket! Handsprit är bakteriedödande men bara mot vissa bakterier. Om du vill bekämpa corona så ska du inte välja handspriten.

Då är det bättre att välja andra metoder. Din hur får inte torka ut. Produkter med alkohol torkar lätt ut huden. Alkohol torkar ut huden och löser upp allt hudfett och långvarig användning kan ge stora problem.
En katjonisk vattenbaserad handdesinfektion som Smittstopp är mildare mot huden samtidigt som den dödar alla virus, vilket inte alkohol gör.

Glöm inte bort handtvätt. allt-fraktfritt.se/halsa-och-kost/smittstopp/smittstopp-katjonisk-handtval-500-ml.Du kan använda den varje gång du tvättar händerna och du kan köpa produkten via Antibakteriell Handtvål. Gnid in och tvätta händerna i minst 20 sekunder. Visa barnen hur man använder en antibakteriell tvål.

Det får aldrig ta slut på ytdesinfektion

Bakterier och virus kan finnas på alla ytor. Många vet säkert att handtag är fulla av bakterier.

Om du har en antibakteriell spray hemma så kan du ta död på alla typer av bakterier och virus. Man ska inte underskatta det. Många bakterier finns i butikerna, därför kan det vara bra att spraya med en bakteriedödande spray när du kommer hem.

Gör ditt bästa och försök hålla dig lugn

Tänk på att stress kan påverka ditt immunförsvar negativt. Undvik det om du inte vill drabbas av cononavirus och bakterier och virus. Gör det du kan och håll dig lugn för bästa möjliga virusskydd!