Du vet väl att du kan skydda dig mot coronavirus på din arbetsplats

Om du fortfarande måste gå till jobbet är du kanske orolig för att du kommer att smittas av coronavirus där. Hur kan du få ett riktigt gott skydd mot coronavirus på en arbetsplats? Välj de metoder som fungerar.

Handsprit är inte ditt bästa skydd mot coronavirus!

handsprit

Det är en missuppfattning att handsprit är det bästa medlet för handdesinfektion. Alkospriten tog slut överallt. Man behövde dock inte köpa handspriten.

Om du vill vara skyddad mot coronavirus så måste du tvätta händerna. Du behöver inte alkohol för att det ska fungera. Sprit är för svagt mot vinterkräksjukan.

Du kan få torr hud av handsprit. Spriten tar bort alla naturligt förekommande bakterier. Spriten är för svag för att ta död på virussorter.

Du kan få torra händerna. Porerna förlorar fettet. Ofta leder det till att händerna torkar ut. Med handsprit kommer en massa konstiga kemikalier.

Om du köper en katjonisk handsprit så dödar den alla virus.

Köp inte mer handsprit, det behövs inte. En antiseptisk tvål, som tex. Smittstopp handtvål, är mycket viktig oavsett om du vill undvika smitta av Corona eller något annat.

Det har aldrig varit enklare att köpa och att använda en bakteriedödande tvål

Tvätta händerna även på jobbet. Men även om du är bra på handtvätt och aldrig slarvar kan det ju vara så att dina kollegor inte är lika duktiga. Det känns inte roligt att vara den som tjatar men under en pandemi handlar det ju om liv och död.

En bakteriedödande tvål är ett bra komplement till handtvätt. smittstopp Förklara med ett mejl eller under ett möte hur mycket ni kan göra för varandra genom att helt enkelt sköta handhygienen med tvålen som fungerar så bra.

Nu finns det antibakteriell spray för ytdesinfektion

Sanera på rätt sätt så har du ett bra skydd mot coronavirus. Det nya viruset sprids genom luften. Kanske har du arbetskamrater som inte bryr sig så mycket.

Med en bra antibakteriell spray kan du ta hand om handtag, datormus, bord och andra ytor som du och andra på arbetsplatsen kommer i kontakt med. Det här är enkelt att göra och folk kommer antagligen att uppskatta att du gör denna insats. En bakteriedödande spray är enkel att ta med och att använda.

Antibakteriell handdesinfektion finns även som spray. Så tar du hand om svåra bakterier. Produkten har en bevisad effekt mot coronavirus.