Bjud på sockerdricka

Det är vanligt med barn på familjedagar. Då måste det finnas rätt drycker. Om du dukar fram sockerdricka blir alla glada. Du kan hälla det i bålet.

Duka fram sockerdricka och du är hemma

Läskkoncentrat

Sockerdricka är en mycket populär läsk. Kanske den svenskast av alla drycker. De varianter som säljs idag är lite annorlunda mot de klassiska sorterna.

En smak som uppskattas av alla. Den är lättsam och alltid mycket söt. Köper du på flaska kan den bli söt. Då kan du istället välja att göra egen läsk och skapa sockerdrickan med mindre socker.

Aromhusets läskkoncentrat sparar på sockret i sina produkter. De har också en helt sockerfri serie. Båda finns på ALLT-FRAKTFRITT.

I butiken säljs läsk men du kan köpa koncentrat

Prova att göra egen sockerdricka med en läskmaskin. Du behöver bara rätt smaker. Du kan styra smaken på det sättet. Man vet aldrig när det kan komma till användning.

Smaken i sockerdricka får man genom att krocka päronsmak med citronsmak och få fram en helt ny unik smak. Länge var det Saturnus som var nummer 1 inom sockerdricka. Du kanske inte känner till att Aromhuset har tagit över den klassiska smaken?

I bålet så vill du inte att läsken ska ta överhanden. Använd då bara mindre koncentrat. Sedan så blandar du som vanligt med andra ingredienser. Om haft i alkohol i bålet ska du inte servera det till barnen.

Dricker du mycket mineralvatten?

Sockerdrickan får oftast stryka på foten när vi minskar sockerkonsumtionen. Det måste inte vara så.

Om det är smakerna som du gillar kan du köpa Aromhusets smaker.

Aromhuset är bäst på läskkoncentrat idag.

Vatten med smak är som köps i affär är ofarligt. Läskkoncentrat Socker är inte farligt per automatik. Det beror på hur du konsumerar det. De som kör på en sockerfri diet länge blir ofta bättre på att känna smak och då blir smakessenser ett välkommet inslag.

Servera snyggt

Tänk på att mycket handlar om presentation. Butiksläsk kan se proffsig ut. Men det kan fortfarande se mycket inbjudande ut. Använd de fina glasen.

Om du häller på kanna blir det avslaget. Testa och se. Garnera gärna.

Skär ner en bit extra citron. Det är bara fantasin, och smaken, som sätter gränserna. Att våga piffa till det med vågade smaker livar alltid upp den klassiska sockerdrickan.