Vet du hur du ska desinficera med ytdesinfektion

Människor är naturligtvis oroliga för pandemin just nu. Då ingen har tidigare erfarenhet av detta blir det lätt förvirring. Regeringen stakade tidigt ut en egenhändigt komponerad väg gällande coronaviruset. Det är dock ingen ursäkt till att inte desinficera.

Nu är det viktigt att desinficera

Är du också en av dem som förlitar dig på handsprit för att desinficera dina händer? Många blir lurade av den starka känslan. Vi vet sedan tidigare att handsprit inte kan döda alla virus.

Då kanske det är bättre att använda en antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray istället. Det ersätter inte den dagliga handtvätten. Att tvätta händerna noggrant under minst 20 sekunders tid med handtvål är ett bra sätt att motverka smitta på.

Prova antibakteriell handtvål om du vill ha ett bra skydd mot virus. Tvätta händerna ofta. Tvätta händerna om du har varit utomhus. Gör det inte bara om du har symtom. Du måste alltid använda en bra tvål. På så sätt vet du att du alltid har rena händer.

Du måste också tänka på ytdesinfektion

Runt omkring oss finns bakterier. Handtag är en stor smittokälla för sjukdomar. Bakterier kan ta sig in var som helst och i alla hem.

Det måste du tänka på nu i dessa pandemitider. Du kan behandla matvaror, frukt, grönsaker och annat som du köper hem med bakteriedödande kolloidalt silver som är lätt att spraya på och låta torka och äta efteråt. Sådant kan ha en god effekt på bakteriedödandet på lång sikt. Viruset har ingen chans mot sprayen.

Se till att skydda dig oberoende av årstid

Glöm bort apotekens handsprit. På senare tid har antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion seglat upp som favoriter som ett alternativ till handsprit.

Kombinationen av en bra antiseptisk tvål och en smart bakteriedödande spray bör du alltid ha tillgång till. Ha dem hemma jämt. Se efter så att produkterna som du tänker spraya på tål preparatet.

antibakteriell

Kommer det att göra någon skillnad med ytdesinfektion

Det gör skillnad om du använder ytdesinfektion på rätt sätt. Det är väl känt att virus som coronaviruset smittar luftvägen men också helt enkelt för att folk tar på besmittade ytor och sedan pillar sig i ansiktet. Alla måste hjälpas åt i kampen mot viruset, där spelar rena ytor en avsevärd roll.