Ska du använda handsprit för att skydda dig mot pandemi?

Virus är många till antalet. Det nya Coronaviruset har ett speciellt hölje. Virustyper av den sorten är lättare att utrota. Handsprit är dock inte den bästa skyddsmetoden i detta fall.

desinfektionsmedel

När en pandemi sveper fram över världen är det viktigt att förstå vad det rör sig om för virus eller bakterie. Om du håller en god hygien har du alltid ett bättre utgångsläge. Om du vidtar rätt åtgärder kan du eventuellt undvika att bli sjuk.

Är handsprit det bästa alternativet?

Många undrar om de ska använda sig av vanlig tvål hellre än handsprit för att skydda sig mot en pandemi. Det är lätt att svara på. Om vi ser på tvål så är det så att tvålen angriper virusets hölje. Tvålen löser ju fett och därmed kan det räcka med att tvåla in händerna för att begränsa smitta denna väg.

Man säger ju att handtvätt är bättre än handsprit. Handspriten kan bryta ner proteinstrukturerna som finns i coronavirus och det gör att det inte längre är verksamt. Metoden har dock sina brister och det finns bättre alternativ att använda sig av.

Oavsett om du använder handtvål mot coronavirus eller kör på handdesinfektion med handsprit kommer du att få liknande effekt. Men det finns kritik mot handspriten och det är många som menar att du bör använda en annan typ av handdesinfektion och ytdesinfektion om du vill få riktigt god effekt.

Alkoholfri handdesinfektion fungerar bra

Det som många missar är att handsprit inte alltid fungerar som tänkt. Handsprit måste gnuggas in för att vara verksamt. Om du inte gör det blir inte handspriten antibakteriell.

Då kanske du ska köpa en bakteriedödande tvål istället. Välj en typ av desinfektion som fungerar väl som virusskydd

Många tror felaktigt att desinfektion med handsprit hjälper vid förkylning. Du ska inte tro att all ytdesinfektion fungerar på samma sätt. Du måste veta vad som ger ett bra virusskydd.

Se desinfektion som din räddare i nöden

Det är inte bara då du upplever influensa symtom som du ska sätta in bättre desinfektion. Om du är van vid att alltid använda handtvål då du går på toaletten är det en mycket bra start. Det ger dig ett bra virusskydd.

bakteriedödande

Det kan förvåna hur många som tänker att de inte behöver handtvätt efter att ha kissat. En vanlig uppfattning är att man bara behöver tvätta händerna om man tagit i något. Men du rör vid ytor inne på toaletten och det betyder att du kan få med dig smitta med ut från det rummet.

Du kan inte bara tvätta händerna om du vill ha det bästa virusskydd

När coronaviruset nådde Sverige trodde många att det var som att få en influensa. Om man tittar på Italien så ser man ju hur allvarligt det var.

Coronaviruset kräver dock att vi är extra noga med våra rutiner. Nu finns antibakteriell spray att köpa i handeln. Det ger ett virusskydd på flera sätt både i hemmet och på arbetsplatser.

Produkterna som du använder måste vara både säkra och effektiva

Kanske tänker du att det är bäst att köpa handsprit på apoteket för det vet du ju kommer att fungera. handdesinfektion apoteket Men det här är inte helt sant. Det är inte säkert att handspriten biter mot virus. Det är lätt att vaggas in i en falsk trygghet gällande virusskydd.

Bakterier och virus är inte allt. Om du väljer handsprit med alkohol så kan det torka ut dina händer och göra dig mer känslig för virus. Välja då hellre andra produkter. Var särskilt uppmärksam på det om du använder produkten ofta.

Välj istället en mild men effektiv vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion som fungerar minst lika bra som antiseptisk tvål. Nu finns Smittstopp och Forte handdesinfektion på nätet. Använd det till dina händer.

Du kan spraya grönsaker med kolloidalt silver och ändå äta dem när sprayen har torkat. Då kan du bortse från tredagars karantän.

Bra desinfektion är användbart även i mer normala tider. Den kan behövas då och då.
Vi har ett mycket bättre förhållningssätt till användandet av tvål. Dessutom kan du välja antibakteriell spray som är utan alkohol och som ger mycket bättre effekt.

Då vet du när du ska börja med handdesinfektion!

Om de redan har fått sjukdomssymtom så är det försent. Om du redan nu tvättar händer noggrant så behöver du inte använda handsprit.

Du behöver inte använda handsprit för att bli av med virus. Utöver en bra antiseptisk tvål som du använder regelbundet kan du använda en bakteriedödande spray som ger dig ett skydd mot pandemi såväl som andra typer av bakterier och virus.

Var skonsam mot dina händer

Alkohol kan slita mycket på händerna. Huden blir så torr att du får sår. Då gör det ännu ondare att applicera mer alkohol.

Öppna sår är virusets bästa vän. Fundera på det nästa gång du ska använda handsprit mot pandemi. Smittstopp, Forte och Pandemstop har blivit en riktig storsäljare just nu. Det torkar inte ut huden.