Nu är en ny stor pandemi här!

Fienden var inte ryssen trots allt. Tyvärr har vi redan fått se vad den nya pandemi kan åstadkomma. Det kan vara svårt att veta vem som bär på coronavirus. Det finns mycket som kan göras i förebyggande syfte.

Med ett starkt immunförsvar står du väl rustat mot sjukdomar och virus. Bästa tabletten heter Ester-C men är dyr. Enklare och 10 ggr billigare är att köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat som pulver och lösa ett kryddmått (1 gram) i lite kaffe eller annan vätska.

När det pågår en pandemi måste du tvätta händerna extra noga

Om du har smutsiga händer kan du föra bakterier vidare. Vi tänker inte alltid på hur ofta vi för händerna till ansiktet. Om du har coronavirus på händerna som du sedan för till ansiktet så kan det vara kört.

Coronavirusdödande

När vi har en pandemi måste vi tänka på vilken tvål som vi använder. Handsprit är inte att rekommendera mot coronaviruset. Handsprit är överspelat i situationer likt dessa!

Handspriten kan inte ta död på många av våra vanligaste virussjukdomar. Om du använder handsprit så löses hudens fett upp.
När man har spritat händerna så kan bakterierna slå till med full kraft. Dina händer kan fortfarande ha bakterier på sig. Om du smittas av en vanlig sjukdom först för att sedan få corona, kan dina symtom bli mycket värre.

Du kan få sår om du använder handsprit under en längre tid. Då ska du istället prova så kallad katjonisk handdesinfektion som Smittstopp eller Forte.

Bakteriedödande handtvätt fungerar också. En antibakteriell tvål är effektivare mot bakterier än en vanlig tvål. Prova gärna att använda en antiseptisk tvål.

Du kan köpa produkterna hos prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Undvik kontakt

Denna pandemi hindrar oss från att leva våra vanliga liv. Vi måste försöka att hålla smittan nere.

Ju fler som begränsar social samvaro, ju snabbare kan pandemiN försvinna från vår värld. Smittstopp Information Andra länder avgränsade hela landsdelar i kampen mot corona.

Under en pandemi är det inte läge att boka in fester, möten och annat där det kommer att röra sig många människor. Coronavirus sprids väldigt lätt. Man kan vara symtomfri men smitta ändå.

Så gör du för att desinficera ytor

Det är också klokt att ha medel för ytdesinfektion. En bakteriedödande spray kan användas nästan överallt. Om du har vanan innen så kan du hantera en pandemi på ett bättre sätt.

Just nu måste du vara extra noggrann med sådant som du beställer hem eller handlar, se till att det inte för smittan vidare. Ytor av plast är coronavirusets favorityta. Om någon har hostat eller nyst på en produkt som du får med dig hem från butiken är du alltså i fara.

Handla inte hela tiden!

Då kan du göra dig redo för pandemi. Om du handlar ofta så kan du ha oturen att möta någon som har coronavirus. Det kan vara bättre att storhandla med större mellanrum. Helst med engångshandskar mellan dig och kundvagnen.

Använd skydd som handskar när du handlar. Ta med dig en antibakteriell spray som du använder till exempel på ratten när du plockar av dig handskarna för att köra hem i bilen. Kanske är det ett bättre alternativ än handsprit.