Lär dig mer om influensa symtom och hur du kan skydda dig mot smitta

Alla vet inte att de har influensa. Oftast så känner man när man har influensasmitta. Feber kanske är det mest klassiska tecknet på influensa symtom. Vissa virus kan göra att vi mår illa och att vi spyr.

cononavirus

Vi reagerar lite olika beroende på typen av influensa. Symtomen är olika beroende av smitta. Corona dök upp i världen under våren 2020. Då ville många ha ett virusskydd.

Du kan vidta åtgärder för att slippa smitta

Att några gram C-vitamin varje dag för immunförsvarets skull. Du kan köpa det i pulverform också. Pulvret går under namnet askorbinsyra eller kalciumaskorbat.

På Dr. Dr Annika Dahlqvists har mycket matnyttig information i ämnet.

Ett virusskydd måste sättas in i tid. Om du redan upplever influensa symtom kanske du har smittats med coronavirus. Du kan behöva intensivvård och det är ju inte så kul.

Skydda dig mot smitta redan innan du får influensa symtom. Så gör du! Det är inte så svårt. Handsprit hjälper nog inte. Det är ingen bra ide att köpa handsprit mot bakterier.

Tänk handtvätt istället

En antibakteriell handtvål löser det mesta. Handtvätt är bättre än handsprit. Du blir ju besviken om handspriten skulle visa sig inte fungera alls.

Många tänker inte på hur bra tvålen egentligen är. Gnugga händerna i minst 20 sekunder. Skölj noga. Det kan ge ett bättre resultat än handsprit.

Ofta undrar man vad man ska ha handspriten till.

Många tror fortfarande att handsprit är det bästa alternativet. Det är sällan så. Det viktigaste är att viruset dör. Vissa virus sprids genom luften. Dina händer ska vara rena men det finns fler saker att tänka på.

Det är känt att handsprit inte dödar några av våra vanligaste virussorter. desinfektor Iinfluensa symtom kan inte botas med handsprit. Tvål och vatten räcker långt som metod. Handsprit hjälper inte mot smitta.

Så gör du för att skydda dig mot smitta

Undvik andra människor med influensa symtom. Alla omfattas av det. Samtidigt kan du använda dig av någon form av ytdesinfektion.

Sprayen är bakteriedödande och fungerar på de flesta ytor. Tvålen är inte viktigare än sprayen. Sprayen kommer åt överallt.

Om du till exempel sprayar med kolloidalt silver på matvaror, frukt och grönsaker som du plockar hem i influensatider kan det fungera som ett gott skydd mot smitta. Det är viktigt att du fyller på med nya produkter så att lagret alltid är fullt.