Handsprit dödar inte coronaviruset så köp inte handsprit

Handsprit behövs inom vården för att döda bakterier, mot virus är det verkningslöst. Handsprit har ingen verkan på virus och det gäller även coronaviruset.

Men det är stora pengar det handlar om här och säljare och tillverkare av desinfektionssprit jublar och talar givetvis inte om att kunderna inte skall köpa.

Nätet är fullt av påståenden att handsprit fungerar mot coronaviruset.

Därefter förklarar man varför det fungerar på ett trovärdigt sätt och länkar därefter till handsprit på ett nätapotek och får provision på alla köp.

Handspritvarning – läs detta innan du använder handsprit

Händernas eget försvar mot coronaviruset är bakterier på huden och dessa dödas av handspriten. Talgen i hudens porer tvättas ut.
Händerna står helt utan skydd när handspriten torkat.

Däremot fungerar vattenbaserad handdesinfektion utmärkt. Alkoholfri handdesinfektion finns t.ex. på köpapris.se och prisad.se på nätet.Desinfektionsmedel och bakteriedödande handtvål finns på samma ställe.

handsprit

Professor i bakteriologi uppmanar alla privatpersoner att kasta all handsprit

Handsprit fungerar inte mot Coronaviruset. Vid Sahlgrenska akademin finns överläkaren och professorn i kliniskt bakteriologi, Agnes World, som säger:

Handsprit är verkningslös mot virus och har endast effekt mot bakterier.
– All handsprit skall omgående kastas är hennes råd.
– Jag kastar alla flaskor som jag hittar på arbetsplatser och sådant. Däremot bör man använda handsprit om man jobbar inom vården och på sjukhus, fortsätter hon.

https://www.expressen.se/halsoliv/halsa/professorn-sluta-med-handsprit/

Blanda inte egen handsprit

T-röd denaturerad T-sprit, vatten och glycerin i blandning är verkningslös mot coronaviruset.

Det florerar en mängd recept och tiotusentals människor blandar sin egen “handsprit” av vatten, glycerin och T-sprit som T-röd.
Händernas känsliga hud skall sedan utsättas för denna illaluktande blandning i veckor eller månader.

Inte bara privatpersoner utan även tidningar sprider dessa recept. Försäljningen av T-röd slår alla tidigare rekord.

Alkohol dödar inte coronaviruset, inte en denaturerad alkohol som T-Röd. Den slår ut hudens eget bakterieskydd som annars skulle angripit coronaviruset och kanske många gånger dödat det.

T-Röd är en teknisk sprit och inte avsedd för hudvård. Mer coronavirus info. Olika ämnen är tillsatta denna tekniska sprit för att göra den odrickbar. Färgämne tillsätts också.

Inte precis en blandning en hudläkare skulle rekommendera att hälla på händerna.

Blanda din egen alkoholfria handdesinfektion

På marknaden finns koncentrat under namnet PandemStop till att blanda 1/2 liter och 5 liter Handdesinfektion och Ytdesinfektion.

Koncentratet är svensktillverkat och tillverkaren har tillstånd av både Länsstyrelse och kemikalieinspektion för sin tillverkning.
Nu lär det dyka upp en massa hemtillverkade produkter med stor risk att de är verkningslösa eller farliga, godkända tillverkare står under kemikalieinspektionens tillsyn.

Tips på var man kan köpa desinfektionsmedel när alla andra har slut

Handdesinfektion och desinfektionsmedel sålde slut på några dagar i hela Europa. Privatpersoner har köpt miljontals flaskor verkningslös handsprit.

I hela Europa har desinfektionsmedel och handdesinfektion tagit slut. Emballage, flaskor, kapsyler, doseringspumpar, sprayers – allt är slut. I handdesinfektion används glycerin och det är nu en bristvara. Desinfektionsmedel innehåller biocider som dödar coronavirus, dessa är slutsålda.

Tillverkarna fyller i den takt de kan få råvaror men det räcker inte.

Det finns nätbutiker som säljer och tar betalat utan att ha varor på hyllan. Leverans “någon gång”, du hamnar i kö. Köparen kan bara hoppas få leverans i tid.

När detta skrivs har i princip alla webbutiker slut på handdesinfektion och ytdesinfektion i normalstora förpackningar 500 ml. Flytande tvål som dödar coronavirus är också slut.

Men inte i dessa nätbutiker:
prisad.se
köpapris.se
allt-fraktfritt.se

Dessa butiker är små och säljer till sin egen kundkrets. Inte så kända utan av sin egen kundkrets. Ingen av butikerna är på de 3 första sidorna i Google på Köpa Handdesinfektion.
Google med AI skickar sina besökare till butiker utan varor.