Du måste välja en desinfektion typ som ger dig ett korrekt virusskydd

Många tror felaktigt att desinfektion med handsprit hjälper vid förkylning. Alla medel har olika verkan. Vid en pandemi som den coronaviruset har orsakat är det viktigare än någonsin att vara medveten om vad som fungerar som virusskydd.

Se desinfektion som din räddare i nöden

Det är inte bara då du upplever influensa symtom som du ska sätta in bättre desinfektion. Om du är van vid att alltid använda handtvål då du går på toaletten är det en mycket bra start. Du får ett virusskydd som är konstant uppdaterat helt enkelt.

rengöringsspray

När du tvättar händerna så håller du bakterier och virus borta. Det är vanligt att resonera att det inte behövs om man ändå inte rör vid sig själv. Men du rör vid ytor inne på toaletten och det betyder att du kan få med dig smitta med ut från det rummet.

Du måste göra vad du kan för att få ett bra virusskydd

När coronaviruset nådde Sverige trodde många att det var som att få en influensa. Italien förstod dock ganska snabbt att det var frågan om någonting mycket värre än en influensa.

Coronaviruset kräver dock att vi är extra noga med våra rutiner. Antibakteriella produkter har många användningsområden. En enkel väg till ett bra virusskydd.

Produkterna som du använder måste vara både säkra och effektiva

Är du en av dem som har gått på myten om handsprit. desinfektionsmedel spray Det är inte sant. Handsprit kan inte döda alla virus. Det är lätt att vaggas in i en falsk trygghet gällande virusskydd.

Skydd handlar om mer än att vara bakteriefri. Välj skonsamma produkter som skyddar dig på riktigt. Desinfektionssprit som bränner hål i huden är inte att rekommendera. Det gäller särskilt om du ska gnugga in det flera gånger dagligen.

Du vet väl att vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion fungerar lika bra som antiseptisk tvål. Nu finns Smittstopp och Forte handdesinfektion på nätet. Använd det på händerna.

Du kan spraya grönsaker med kolloidalt silver och ändå äta dem när sprayen har torkat. Då förkortar, eller helt eliminerar, tiden i karantän för vissa produkter.

Du kan alltid använda bakteriedödande spray som desinfektion. Du kan ta med sprayen överallt.