Är det sant att handdesinfektionsmedel hjälper mot coronavirus?

Många är rädda just nu. Även om du själv inte tillhör riskgruppen för att dö av coronavirus har du säkert familj och vänner som tillhör denna grupp. Därför vill många använda handdesinfektionsmedel.

Använd bra handdesinfektion

Du kan smitta även om du inte har några symtom. Det är inte säkert att alla coronasmittade får coronasymtom.

Oftast är det svårt att säga vem som för smittan vidare. Tiden är mogen att tänka på handdesinfektion. Användandet av handdesinfektionsmedel kan skydda andra.

Använder du rätt typ av handdesinfektionsmedel?

Myten om handsprit lever kvar. Spriten tar inte alla virus. Handsprit är ingen match mot ett influensavirus. Det kan hända att vattenbaserad handdesinfektion fungerar bättre.

Finns det en antiseptisk tvål i ditt kök? Tvålen är viktig. Den antibakteriella tvålen gör nytta överallt där du tvättar dina händer.

smitta

Du behöver inte handsprit. desinfektionsmedel spray Handspriten är slut, men det är inget stort problem. Du kan klara dig mot bakterier och virus med en riktigt bra tvål som kommer att fungera utmärkt som handdesinfektionsmedel.

Om du har känslig hy så kan du använda en vattenbaserad handdesinfektion.

Bara för att det är starkt så är det inte bra mot coronavirus

Coronavirus kanske överlever ändå. Du kan få torra händer. Tänk på det om du ofta spritar dina händer. Oftast är handsprit bättre!

Det är också viktigt med god ytdesinfektion

Köp en antibakteriell spray så kan du använda den för att få rena ytor. Oftast finns det bakterier på dörrhandtag. Öppna dörrar på andra sätt än med händerna. Du kan ha på dig handskar också.

Om du är hemma så kan du spraya bakteriedödande spray på dörrhandtag. Det är ett sätt att virussäkra ditt hem på. Gå aldrig utan antibakteriell spray.

Sprayen kan användas som ytdesinfektion också. Sprayen kan neutralisera viruset.