Använd handtvål istället för handsprit som handtvätt

Handhygien är av extra stor betydelse just nu. Kika i ditt tvållager så att du vet om du har rätt typ av handtvål hemma. En pandemi kan absolut fungera som väckarklocka för att du ska börja praktisera korrekt handtvätt.

Handspriten tar inte alla bakterier.

Coronaviruset har fått folk att köpa handsprit som aldrig förr. Handspriten tog slut överallt. Handsprit fungerar långt ifrån perfekt mot alla virustyper i samhället.

Det är faktiskt så att handspriten har svårt att hantera en vanlig förkylning. Det räcker oftast med bra rutiner för handtvätt. Det är ingen ny information precis.

Använd handtvål för att skydda dig

handrengöring

Antibakteriell tvål dödar smittan. En antibakteriell tvål kan vara alkoholfri. Det finns bakteriedödande tvål som är mild och skonsam mot din hud men aggressiv mot virus och bakterier. Allt fler har fått upp ögonen för Smittstopp handtvål.

När det blir influensatider eller då du märker att många blir sjuka kan du repetera reglerna för korrekt handtvätt. Det gäller att få en god desinfektion, tvätta därför händerna i minst 20 sekunder med en tvål av god kvalitet. Skölj sedan händerna.

Det är också viktigt att tvätta händerna regelbundet. Se till att ha handtvål på toaletten. Tvätta händerna om du har varit ute. Det kan vara klokt att ha tvål för handdesinfektion både i badrum och i köket. Då blir det lättare att komma ihåg.

Så sprids smittan!

Det är viktigt att försöka att besvara den frågan när man ska välja desificeringsmetod. handtvätt Du måste tänka utanför handtvål boxen.

Många väljer även att använda bakteriedödande medel på ytor som de ofta använder. Det är av stor betydelse. En bakteriedödande spray ger god ytdesinfektion.

Umgås med så många som du kan även i dessa tider. Tänk på att du kan bli sjuk om du umgås med andra som är sjuk. Tänk på att använda handtvål som handtvätt.

Alla måste tvätta händerna för att det ska fungera

God handtvål i alla ära men vi måste komma ihåg att vi får bästa effekten när alla tvättar händerna flitigt. Därför är det bra att se till att alla badrum och kök har gott om både tvål och antibakteriell spray. Överallt.